De Legacy trilogie 3 – Star Marines

Deze is leuk! De ‘Hunters of the Dawn, de ‘Xul’, trekken op tegen de aarde. Ze beginnen asteroïden naar de aarde te gooien. De meeste daarvan kunnen worden verpulverd, maar wat er uiteindelijk toch op aarde terechtkomt, is voldoende om de hele beschaving plat te leggen. Het Xul schip kan echter na ouderwets enteren worden vernietigd met een aantal bommen die binnen in het schip geplaatst worden…
De asteroïden vernietigen vrijwel de hele beschaving op aarde. Alleen Australië blijft als sociaal-politieke eenheid herkenbaar. De mensheid bestaat eigenlijk alleen nog elders in het zonnestelsel. De Xul blijken toch enige zwakke plekken te hebben. Omdat de enige keus is te wachten op en nieuwe aanval of zelf actie te ondernemen, wordt gekozen voor het laatste. Uiteraard gaat dit goed en is het gevaar in ieder geval voor honderd jaar afgewend.
Wat opvalt is dat de schrijver goed heeft nagedacht over alle problemen die ruimtevaart met zich meebrengt, en ook over oorlogvoering in de ruimte. Ik kan haast niet wachten om met de volgende serie te beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.