Galaxy 13 – Eine Auswahl der besten Stories aus dem Science Fiction Magazine Galaxy

Galaxy13Een aantal korte verhalen dus. Behoorlijk oud ook, maar een precieze datum kan ik niet terugvinden. Maar het is altijd zo, dat je in de beschreven toekomst de tijd waarin deze bedacht is, kunt herkennen. Mooi is het verhaal over een compleet door robots verzorgd restaurant. De robots zijn een soort traag stampende cilinders met een soort kegelhoofd. Ze schuiven een karretje voor zich uit met daarop oa een typemachine. Hun programmering is dermate beperkt, dat als iets niet volgens protocol gaat, je als gast niet meer het restaurant kunt verlaten. De bediening herhaalt zich, de rekening stijgt, dat kun je niet betalen en dus kun je de deur niet uit.
Boeiend is ook het verhaal ‘Frage nicht, Soldat!’ [1] waarbij na de grote uittocht in het heelal, de mensheid uiteenvalt in allerlei gespecialiseerde groepen. Zo heb je een krijgervolk, een religieuze groep etc. En thema dat in de SF frequent terugkomt.
Het laatste verhaal is ook niet slecht: Die Gravitationsfalle. Een grote asteroïde is in een ruime baan om de aarde gebracht om daar grondstoffen uit te halen. De asteroïde wordt overvallen. De held, een oude man die alleen nog kan leven in bijna gewichtloosheid, redt uiteindelijk e situatie door in zijn eentje het ruimteschip van de asteroïde af te duwen.

[1] Soldat – frag weder jetzt noch jemals, wo sich zum Kampf die Fahne richt …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.