Chapterhouse: Dune – Frank Herbert

Het meest interessante van dit boek is dat ik begonnen ben met het lezen van de papieren versie. Na enige tijd begon me dat te irriteren. Hoewel mijn engels niet het slechtst denkbare is, kom ik toch regelmatig woorden tegen die ik niet ken. Twee mogelijkheden: er overheen lezen, of een woordenboek pakken. Ik pakte de ebookreader. Ken je een woord niet? Tik erop en hup, je hebt de vertaling of omschrijving. Veel makkelijker.
Chapterhouse (Kapittelplaneet) is het hoofdkwartier van de Bene Gesserit zusters. Het bekende heelal wordt overstroomd door ‘Honored Matres’ die moorden en plunderen en mannen van zich afhankelijk maken. Planeet na planeet van de Bene Gesserit valt in hun handen. De gevangen Honored Matre uit het vorige deel is ingewijd in de Bene Gesserit gemeenschap. Doordat ze nu zowel een Honored Matre als een Reverend Mother is, is ze een superieur wijf, vergeef me even de uitdrukking. Uiteindelijk weet ze beide damesverenigingen bij elkaar te brengen. Het grootste deel van het boek gaat op aan gekonkel, geïntrigeer en allerlei pseudo wijsheden. Alles gebeurt in een klein groepje maar heeft effect op honderden planeten.
Ik heb het boek in 1x uit gelezen, dat wel. Het was het laatste boek van Frank Herbert.
Zijn zoon en Kevin J. Anderson hebben het Dune universum nog verder uitgemolken. Op een zeker moment is het echter genoeg geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.